سامانه تسویه اوراق بهادار الکترونیکی

تابا – سامانه تسویه اوراق بهادار الکترونیکی :

کاربرد سامانه تابا جهت امور مربوط به اوراق بهادر می باشد بگونه ای که بستری ایجاد گرد که تسـویه ، حفـظ و نگهداری، انتقال و پشتیبانی از کل چرخه حیات اوراق بهادار به صورت الکترونیکی توسط سیستم تابا صورت پذیرفتـه و امکان نظارتهای الکترونیکی نیز فراهم گردد. در واقع با پیاده سازی این سامانه هزینه های صـدور کاغـذی اوراق، نگهداری در مکان فیزیکی امن، مراجعه حضوری جهت انتقال و تسویه اوراق بهادار حذف می گردد و کلیه تبادلات به صورت الکترونیکی انجام می پذیرد.

ارایه درگاه پرداخت بانکی epbank.ir برای سایتهای فروشگاهی ، سایتهای شخصی و فعال ایرانی

ارایه خدمات درج آگهی ، تبلیغ ، تبلیغات ، نیازمندی رایگان در سایت اینترنتی درج آگهی ePishro.ir

سحاب- سیستم حواله الکترونیکی بین بانکی:

سیستم سحاب بر پایه خدمات شبکه شتاب ایجاد شده و وظیفه اصلی آن انتقال وجه بین بانکی بین کارتهای عضو شبکه شتاب است، یعنی مشتری می تواند با در دست داشتن اطلاعات مربوطه به کارت بانکی خودو شماره کارت گیرنده وجه، دستور بستانکاری برای بانک فرستاده که بانک بلافاصله پس از دریافت این دستور، اقدام به بستانکار کردن حساب کارت مقصد را خواهد نمود. در این سیستم دستورات انتقال آنی بوده و در صورت برقراری ارتباط بین بانکهای مبداءو مقصدو صحت اطلاعات کارتهای طرفین انتقال، دستور انتقال بدون تاخیر زمانی انجام میشود در صورت عدم امکان واریز آنی وجه به حساب ذینفع، وجوه بدون کسر کارمزد به حساب انتقال دهنده، حساب مبداء برگشت اده می شود. در این سیستم محدودیت انتقال وجه به صورت روزانه 150 میلیون ریال تعین شده است.

5- رعایت و بکارگیری مباحث امنیتی در دریافت خدمات از سامانه های بانکداری الکترونیک:

با توسعه اارائه  و دریافت خدمات بانکی از طریق سمانه های بانکداری الکترونیک نیاز می باشد که دانش نحوه بهره برداری از این سمانه های به همراه رعایت نکات ایمنی آن مد نظر قرار گیرد. بانکداری الکترونیک هماهنگونه که یک فرصت برای بانکهاو مشتریان محسوب می شود عدم رعایت موارد امنیتی آن باعث بروز تهدید خواهد شد. در این خصوص بانکها جهت ارتقاء اطلاع و آگاهی مشتریان خود مجموعه از موارد پیشگیری را به شرح ذیل استخراج و اارائه  نموده اند :.

1- در زمان دریافت فرم رمزنامه از شعبه که حاوی رمزهای اول یا دوم (اینترنتی) کارت بانکی یا نام کاربری و رمز ورود سمانه های بانکداری مدرن (اینترنت بانک، موبایل بانک و تلفن بانک) می باشد از بسته بودن و سالم بودن پاکت رمز، اطمینان حاصل نمائید.

2- پس از بازکردن پاکت رمز ،در اولین فرصت نسبت به تغیر رمز کارت بانکی یا نام کاربری و رمز ورود سامانه های بانکداری مدرن (اینترنت بانک، موبایل بانک، تلفن بانک) خود اقدام نمائید.

3- کلیه اطلاعات نام کاربری، رمز ورود و رمزهای کارت بانکی که مشتری جهت دریافت خدمات بانکداری الکترونیک از شعب بانک یا خودپرداز دریافت می نماید محرمانه تلقی شدهو مسئولیت حفظ و نگهداری از آن بر عهده مشتری می باشد.

4- بعد از دریافت کارت بانکی، نسبت به یاداشت نمودن شماره 16 رقمی آن به همراه رمز دوم کارت (رمز اینترنتی) اقدام نمائید تا در صورت مفقود شدن یا به سرقت رفتن کارت بانکی خود، بتوانید در اسرع وقت از طریق خودپرداز، تلفن بانک، اینترنت بانک، موبایل بانک و غیره نسبت به مسدود کردن آن را بعمل آورید.

5- به منظور بالا بردن امنیتو جلوگیری از کشف رمز ،مدت اعتبار آن حدوداً کمتر از سه ماه می باشدو پس از این دوره منقضی می شود . لذا قبل از اتمام این دوره مشتری بایستی اقدام به تغیر نام کاربری و رمز ورود خود نمایید.

6- حتی الامکان از شماره شناسنامه، تاریخ تولدو اعدادو حروفی که برای دیگران قابل حدس زدن باشد به عنوان نام کاربری یا رمز ورود به سمانه استفاده نکنید. رمزهای خود را ترجیحا به صورت ترکیبی از حروف کوچکو بزرگ و اعداد و علامت هاو با طول رشته حداقل 8 کاراکتر انتخاب نمایید.

7- اطلاعات نام کاربری و رمز ورود خود ر از طریق تلفن، دورنگار یا پست الکترونیک برای دیگران بازگو نکنیدو در اختیار آنها قرار ندهید.

8- در صورت بازگو شدن نام کاربری یا رمز ورود خود، در کوتاهترین زمان ممکن آن را تغیر دهید.

9- همواره سعی کنید برای ورود رمز خود از امکان Virtual Keyboard (صفحه کلید تصویری )به جای صفحه کلید فیزیکی کامپیوتر استفاده کنید. این امکان در سیستم عامل ویندوزو همچنین در برخی از سایت های پرداخت آنلاین وجود دارد .

10- از طریق کامپیوترهای عمومیو خارج از کنترل نسبت به بکارگیری سمانه های بانکداری مجازی وارد

کردن نام کاربری و رمز ورود اجتناب نمائید.

10 -1- هنگام ورود به سامانه اینترنت بانک کنترل شود آدرس URL سایت در کادر نوار آدرس صحیح باشد. بسیاری از کلاهبرداری های اینترنتی به واسطه استفاده از سایت های جعلی جهت دریافت اطلاعاتحساس کاربران اقدام می نمایند.

12- در صفحاتی که سایت مورد بازدید از شمادرخواست ورود نام کاربریو رمز ورود می نماید، حتما مطمئن

شوید که از پروتکل https استفاده شده است. بدین منظور آدرس صفحه می بایست با عبارت //:https

به جایhttp آغاز گردد.

13- در صفحاتی که از /: htps استفاده شده است ، نباید هیچ گونه پیام خطا مرتبط با گواهینامه

دیجیتالی (Digital certifcate) وجود داشته باشد.

14- برای بررسی جعلی نبودن سایت می توان بر روی قفلی که در صفحات /: htps در مرورگر ظاهر می شود، کلیک نموده و سپس از عدم وجود علامت هشدارو یا علامت ضربدر قرمز بر روی گواهینامه اطمینانحاصل نمود.

15- از ادامه عملیات در صفحات /:https با پیغام هشدار مبنی بر وجود خطا ( Certifcate error ) در گواهینامه به کاررفته جدا خوداری نمایید .

16-همواره از نرم افزار های آنتی ویروس معتبرو به روز شده در سیستم خود استفاده نمایید .

17- سیستم عامل کامپیوتر خود را همواره بروز رسانی کردهو آخرین وصله های امنیتی را دریافت نمایید .

18- در صورتی که احتمال وجود برنامه های مخرب را بر روی کامپیوتر خود می دهید از انجام هر گونه تراکنش مالی آنلاین خوداری نمایید.

19- پس از انجام کار مورد نیاز در اینترنت بانک یا وب سایت هایی که نیاز به نام کاربریو رمز ورود دارند، با انتخاب گزینه خروج یا log out به طور کامل از آن خارج شوید .

20- در صورتی وارد سمانه اینترنت بانک شوید ولی به مدت 10 دقیقه هیچ عملی انجام ندادهو درخواستی به سامانه ارسال نگرد، به منظورجلوگیری از هرگونه سوء استفاده احتمالی، سیستم بطور خودکار عمل

خروج (log out) ر انجام می دهد .

21- به مطالب نوشته شده در پنجره هایی که اتوماتیک نمایش اده می شوند توجه نمودهو بلافاصله بر روی Ok یا yes کلیک نکنید. بسیاری از برنامه های مخرب به همین شیوه و پس از تائید کاربر بر روی کامپیوترها نصب و فعال می گردند.

2- ایمیل های دریافتی از منابع ناشناس را باز نکنید. به لینک های ارائه  شده در ایمیل ها اعتماد نکنید، به عنوان نمونه بانک هاو موسسات اعتباری هیچ گاه از طریق نامه های الکترونیکی اطلاعات محرمانه شما را درخواست نمی کند. بنابراین هرگاه در صندوق پستی خود نامه هایی از این دسته را مشاهده کردید به سرعت آن را حذف کنید.

23- در صورت امکان برای پرداخت های اینترنتی از کافی نت ها، و اماکن عمومی دیگر استفاده نکرده و از کامپیوتر های شخصی خودتان اقدام به پرداخت نمایید.

24- به منظور جلوگیری از سوء استفاده های احتمالی، از در اختیار قرار ادن نرم افزار سمانه همراه بانک خود به دیگران خوداری فرمایید .

25- قبل از فروش دستگاه تلفن همراه خود ،جهت جلوگیری از هرگونه سوءاستفاده احتمالی نسبت به حذف نرم افزار همراه بانک از حافظه آن اقدام نمائید.

26-در سمانه های تلفنی غیر بانکی که جهت ارائه  خدمات یا پرداخت وجه قبوض درخواست وارد کردن اطلاعات کارت شما می شود از این امر اجتناب نمائید.