درگاه پرداخت بانک

تاسیس بی رویه بانک ها در سال 1398، چرا و چگونه؟

سال بانک در بانک

در یکی دو سال گذشته تاسیس بانک های جدید بطور عجیبی روند رو به رشد داسته است به طوری که با چنین روندی میتوان انتظار داشت در چند سال آینده هر نهاد، سازمان یا ارگان نسبتا بزرگ بانکی با نام خود تاسیس کند. در شرایط فعلی که رکود دامنگیر اقتصاد ایران است تاسیس بانک بیش از هر فعالیت خدماتی دیگر، ایده ای سوداور است. اما سوال اساسی اینجاست که آیا تاسیس بانک های جدید و افزایش کمی در شبکه بانکی کشور به همان میزان که انگیزه های مالی صاحبانشان را براورده می کند، قادر به تاثیرگذاری در رشد سطح اقتصادی و بهبود وضعیت رفاهی افراد جامعه به عنوان هدف اصلی دولت ها، می باشد یا خیر؟

ارایه درگاه پرداخت بانکی برای رونق کسب و کار اینترنتی و تجاری وب مستران ایرانی در epbank.ir
بسیاری از کارشناسان اقتصادی، منتقد رویه فوق می باشند. این در حالی است که محمود بهمنی، رئیس کل بانک مرکزی، چندی پیش در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی دولت در پاسخ به ادعای صدور بی رویه مجوز تاسیس بانک از سوی بانک مرکزی اظهار داشت: این طور نیست که بانک مرکزی به صورت بی رویه اقدام به دادن مجوز تاسیس بانک کرده باشد. 2 یا 3 بانک جدید مجوز تاسیس دریافت کرده اند و سایر بانک های جدید بیش از 15 سال به صورت موسسه مالی و اعتباری فعالیت داشته اند و بعد از این مدت تبدیل به بانک شده اند. اینها براساس ضوابطی است که دولت و شورای پول و اعتبار تصویب کرده است. وی در ادامه خاطر نشان کرد: ساماندهی موسسات مالی و اعتباری و تاسیس بانک های جدید در راستای ورود سرمایه های جدید به چرخه اقتصادی کشور صورت گرفته است. سرمایه های اینها با یک برنامه مدون وارد چرخه اقتصادی می شود که به روی فعالیت های آنها کنترل و نظارت هم صورت می گیرد و کلا به نفع اقتصاد کشور است و نیازهای اقتصادی جامعه را تامین می کنند. اما نکته مجهول این است که در حالی که نرخ های اعمال بانکی در اقتصاد ما به صورت دستوری و یکسان برای بانک های دولتی و خصوصی تعیین می شود، تفاوت کارکرد جذب سرمایه ی بانک های جدید با قدیمی تر هستند؟ این سوالی است که صاحب منصبان اقتصاد ایران باید پاسخگوی آن باشند.

در این میان اقتصاد دانانی هستند که معتقدند علت تاسیس بانک های جدید نیاز جامعه است، نیازی که از سیستم بانکی ناکارآمد قبلی سرچشمه گرفته است. دکتر مهدی تقوی از جمله این اقتصاددانان است، وی که اقتصاد زیرزمینی را یکی از انگیزه های تاسیس بانک های جدید در شرایط فعلی اقتصاد ایران می داند، معتقد است.. در شرایط فعلی بخشی از اقتصاد ما زیرزمینی است و برخی از افراد برای تامین منابع مالی مورد نیاز خود به این بازار رجوع می کنند. این نشان می دهد که سیستم بانکی ما نمیتواند نیازهای اعتباری کشور را تامین کند زیرا اگر میتوانست به طور حتم نیازی به تامین پول از طریق اقتصاد زیرزمینی آن هم با بهره های سنگین نداشتند. بنابراین این امر نشان میدهد افراد به خدمات بانکی بیشتری نیاز دارند.

از سوی دیگر توجه به روند فعلی تاسیس بانک های جدید در شرایط رکود تولید، این نکته را به ذهن متبادر می نماید که گویی آنچه در این پروسه باعث سوداوری است تجارت پول به جای تولید است. این نکته جالبست که حسن سبحانی، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی و عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران به آن اشاره نموده است. ایشان به تازگی در پاسخ به این سوال که زمانی که کشور در رکود است این همه اشتیاق برای تاسیس موسسه پولی به چه معناست؟ چنین تحلیل نمود : تا جایی که می شود حدس زد از جمله پاسخ ها این است که مثلا در خوشبینانه ترین ارزیابی ها و در غیبت فعالیت های تولیدی و در شرایط رکود، برخی از واحدهای تولیدی که در حال کار هستند اما به دلایلی زمینگیر شده اند ناگزیرند بدهی های خود را دست به دست کنند. یعنی از جایی پول بگیرند و به جای دیگر پول پرداخت کنند و فرصت بخرند تا شاید بتوانند تنفسی کرده و تولید کنند. این گونه تقاضا برای پول که حیثیتی نیز هست صاحبان واحدهای تولیدی را به سوی انواع موسسه های پولی سوق می دهد. به عبارت دیگر میخواهم عرض کنم در شرایط فعلی به نظر می آید این نهادها به تجارت پول مشغول هستند و البته این نوع تجارت، تجارت کم منفعتی هم نیست. در فضای رکودی که تولید با مشکل مواجه است یا دست کم تولید به دشواری انجام می شود، این موسسات با نرخ های بالا پول قرض می دهند و این روند منافع قابل توجهی برای صاحبان آنها دارد. به نظر من متاسفانه ماهیت فعالیت های فعلی اقتضادی کشور ایجاب می کند که افراد در جای کم دردسر و در عین حال پرمنفعت سرمایه گذاری کنند. پس چه بهتر که افراد به سمت تاسیس بانک بروند.

در دیگر سوی چندوجهی مجهول انگیزه ها و علل تاسیس بانک های جدید در شرایط فعلی اقتصاد ایران، تمایل بانک ها به ثبت اسامی تخصصی و در عین حال انجام عملیات بانکی همومیست. به این معنی که در سالهای اخیر ارگان های مختلف سعی در تاسیس بانکهایی با توجیه انجام عملیات تخصصی دارند در حالی که آنچه در واقع اتفاق افتاده است انجام خدمات عمومی است که کلیه بانک ها به صورت یکسان انجام می دهند. امری که با توجیه جذب سرمایه از همه افراد جامعه در جهت سرمایه گذاری در بخشی خاص صورت می پذیرد. در این مورد، میتوان به بانکهایی مانند حمل و نقل ، نفت، گردشگری و … اشاره کرد.

ارایه درگاه پرداخت بانکی برای صاحبان حساب در بانک گردشگری ، سرمایه ، صنعت و معدن

  • انتقال وجه اینترنتی بانک قوامین (1753)
  • انتقال کارت به کارت قوامین (67)
  • انتقال وجه بانک (61)
  • انتقال بانک ملی (35)
  • انتقال وجه بانک اقتصاد نوین (29)
  • بانک سپه (20)
  • انتقال وجه از بانک آینده (19)
  • بانک کوثر (16)
  • بانک گردشگری اینترنتی (14)
  • انتقال وجه از بانک سپه به موسسه کوثر (11)