آشپزی و طبخ غذا

آشپزی و طبخ غذا یکی از کارهای لاینفک زندگی روزمره ی انسانها است، چرا که غذا مهم ترین عامل برای حیات انسان است. از این رو، لازم است انسان ها از غذاهای سالم و مقوی و انرژی زا و ساده استفاده کنند تا همیشه سالم و تندرست باشند.

رمز سلامتی و نشاط انسان در استفاده از غذاهای ساده است؛ بدن انسان فقط قادر است از غذاهای ساده تغذیه نماید. پسندیده است در هر وعده غذایی، بیش از یک نوع غذا بر سر سفره نباشد. تداخل انواع غذاها بر سر یک سفره، برای انسان بسیار مضر بوده و انسان را به زحمت می اندازد. تنوع زمانی ارزش دارد که در طول روز و هفته صورت پذیرد. در هر وعده از روز، تنها یک نوع غذای ساده میل کنید تا از همه مواد غذایی بهره مند شوید و تمام نیازمندی های بدنتان تامین شود. غذای انسان باید داروی او باشد و داروی او هم غذایش باشد! اگر چنین عمل کردیم دیگر بیماری در زندگی ما مفهومی نخواهد داشت.

ارایه درگاه پرداخت بانکی برای سایتهای آشپزی ، متخصصان و کارشناسان تغذیه و صنایع غذایی

نکات لازم در مورد روغن ها

روغن ها مهم ترین مواد غذایی هستند که باید نهایت دقت را در انتخاب آنها به عمل آورد، زیرا عامل مهمی در سلامت قلب و عروق هستند. بهترین روغن ها، روغن هایی هستند که از مواد سالم و طبیعی تهیه شده باشند. بهترین روغن ها عبارتند از: روغن زیتون طبیعی ( تصفیه نشده)، روغن کنجد، روغن آفتاب گردان، روغن ذرت، روغن پنبه دانه، روغن کافشه ( تخم گل رنگ )، روغن سویا و روغن هسته انگور . بهتر است روغن ها را حرارت ندهیم تا ویتامین های آنها از بین نرود. در صورت استفاده از روغن حیوانی بهتر است آن را با روغن زیتون مخلوط کنید.

نکات لازم در مورد طبخ برنج

بهتر است برنج مورد استفاده برنج ایرانی و مرغوب باشد تا کیفیت غذا بهتر شود، زیرا این نوع برنج ها از عطر و طعم و بوی خوبی برخوردار هستند و از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه می باشند.

خانم های عزیز! سعی کنید حتی الامکان برنج را آب کش نکنید، زیرا با این کار، تمام املاح و ویتامین های آن از بین می رود. علاوه بر این، سعی کنید هنگام طبخ برنج، مقداری سوس دوم برنج را نیز به ان اضافه کنید، زیرا سبوس دوم برنج دارای ویتامین های گروه B است و در سلامت پوست و مو و آرامش اعصاب و روان و رشد کودکان اثر بسزایی دارد. هم چنین بهتر است روغن برنج را هنگام دم کردن به ان اضافه کنید.

توجه : خانم ها زمانی میتوانند برنج را آب کش کنند که نوع غذا ایجاب چنین کاری را کند. هم چنین بهتر است هنگام دم کردن برنج، یک قاشق سبوس برنج را نیز به غذا اضافه کنند.

نکات لازم در مورد طبخ بادمجان

بادمجان باید قلمی و بدون تخم و رسیده باشد، یعنی پوست ان مشکی و براق باشد. از بادمجان های قلمی برای خورش ها و خوراک ها، و از بادمجان های درشت برای تهیه خوراک میرزا قاسمی و انواع کباب بادمجان میتوان استفاده کرد. با بادمجان می شود انواع غذاهای خوش مزه و متنوعی را تهیه کرد.

بعد از پوست کندن بادمجان ها، بهتر است آنها را بسته به نوع غذا، از طول یا عرض خرد کنید و به مدت 20 تا 30 دقیقه در آب نمک قرار دهید تا مواد زائد آن یعنی سولانین آن خارج شود، پس از آن، آنها را شسته و سپس استفاده کنید.

نکات لازم در مورد طبخ حبوبات

بهتر است حبوبات را شب قبل بشوییم و با آب ولرم خیس کنیم و صبح زود بعد، آن را بار بگذاریم تا با همان آب قبلی با حرارت ملایم پخته شود. برای جلوگیری از نفخ ناشی از حبوبات بهتر است به هنگام میل کردن غذا، مقداری گل پر یا زیره و یا اویشن به آن اضافه شود، یا این که مواد یاد شده را به سس حبوبات اضافه کنید. این امر غذا را بسیار خوش عطر و خوش طعم خواهد کرد.

توجه: برای طبخ حبوبات و سایر غذاها بهتر است در ابتدا نمک به آنها اضافه نشود.

نکات لازم در مورد ساییدن کشک

بهتر است از کشک های محلی و مطمئن استفاده شود.

ابتدا کشک را شسته و خرد کرده و خیس کنید تا کاملا نرم شود، سپس با همان آب در مخلوط کن ریخته و ان را مخلو کنید، و بعد به مدت 20 دقیقه آن را بجوشانید. بعد از سرد شدن، آن را در مخلوط کن ریخته و یک حبه ی سیر و یک قاشق غذاخوری سرصاف پونه ی کوهی یا نعناع خشک به ان اضافه کرده و به مدت یک دقیقه، آن را خوب مخلوط کنید و بعد از آن استفاده کنید.

نکات لازم در مورد تهیه سالاد

در هنگام تهیه سالاد، بهتر است مواد خام را با مواد پخته مخلوط نکنید، مثلا کاهو، خیار و هویج را با لوبیای پخته یا چغندر پخته مخلوط نکنید، زیرا این امر موجب نفخ معده و روده می شود. همه مواد سالاد باید یا خام باشد و یا پخته.

نکات لازم در مورد نکتار میوه ها

نکتار میوه جات را باید از میوه جات سالم تهیه کرد و بلافاصله آن را مصرف نمود. برای جلوگیری از اکسید شدن نکتار میوه جات میتوانید مقداری عسل و آب لیموترش تازه به ان اضافه کنید.

نکات لازم در مورد تهیه مرباجات

برای تهیه مرباجات از میوه هایی استفاده کنید که مقداری آب خود را از دست داده باشند ( پلاسیده شده باشند ). ابتدا میوه جات پلاسیده شده را خرد کرده و سپس انها را در شیشه ای تمیز ریخته و روی ان عسل اضافه کنید، به طوری که عسل روی میوه جات را بپوشاند. میوه هایی مانند البالو که هسته داردف ابتدا باید آن را در اوریم و یا میوه هایی مانند سیب و به و … ابتدا باید آنها را به صورت خلال دراورده و بعد عسل را به ان اضافه کنیم. میوه جات باید نیمه خشک باشند، زچرا که استفاده از میوه هایی که آب دار باشند موجب می شود مربا کپک بزند.

نکات لازم در مورد خشک کردن سبزی جات

شما کدبانوی عزیز میتوانید به جای فریز کردن سبزی جات، آنها را خشک کنید و به مرور استفاده نمایید برای این کار سبزی جات را بدون آن که خرد کنید، فقط برگ های خراب آن را جدا کرده و دست به ترکیب سبزی نزنید، و به همان شکل خیس کرده و تمیز بشویید. سپس در صافی و یا در وسیله ای که آب سبزی را جدا میکند. بعد انها را در مقابل پنکه قرار داده تا خشک شود و در اخرف برگ ها را از ساقه جدا کرده، و ان گه هر نوع سبزی را در کیسه مخصوص خود نگهداری نمایید. و به مرور از ان استفاده نمایید.

توجه: گوجه فرنگی را نیز میتوانید از وسط نصف کرده و کمی نمک روی ان بپاشید و بعد خشک کنید.

نکات لازم در مورد تهیه شیرها

شیرها را میتوان از انواع مغزهای گیاهی تهیه کرد. باید توجه داشت که مغزهای مورد استفاده باید تازه و سالم باشند. سعی کنید شیری را که تهیه می کنید در همان روز به مصرف برسانید و برای فردای ان روز نگذاریدف زیرا ممکن است مزه ی آن عوض شود. این گونه شیرهای گیاهی فوق العاده مقوی و نشاط اور است. شیر بادام مخصوصا برای افرادی که دچار ناراحتی های عصبی هستند میتواند مفید باشد، هم چنین شیر گردو برای افرادی که از بی خوابی رنج می برند، و شیر فندق برای افرادی که از ناراحتی روده و فشار خون رنج می برند، و شیر پسته برای افرادی که از کم خونی و فقر اهن رنج می برند بسیار مفید است.

نکات لازم در مورد خشک کردن بامیه

ابتدا بامیه ها را تمیز شسته و در صافی بریزید تا آب ان خارج شود، سپس آنها را از طول به دو نیم کرده و روی پارچه تمیز پهن کرده و در مقابل پنکه قرار دهید تا به مرور خشک شود. بعد انها را رد یک کیسه نخی ریسخته و هنگام نیاز مصرف کنید.

نکات لازم در مورد نوشیدنی های سرد و گرم

امروزه در اکثر خانواده های ایرانی با چای و به ندرت قهوه و نسکافه، به عنوان یک نوشیدنی گرم از مهمانان خود پذیرایی می کنند. این امر به صورت یک سنت در بین مردم جا افتاده و جایی برای خود باز کرده است. جالب این است که چای و برخی دیگر از این قبیل نوشابه های سرد و گرم مضررات فوق العاده ای برای نسان به دنبال دارند، دوغ که با تبلیغات فراوان ان را به عنوان نوشیدنی ضد سرطان و ارام بخش جا انداخته اند. با تحقیقاتی که در مورد چای و دوغ انجام شده است نشان داده شده است که نشویدنی های یاد شده منشا بسیاری از بیماری ها است.

به هر حال، جای بسی تاسف است که امروز دوغ جایگزین دیگر نوشیدنی های مفید شده که در قدیم کم و بیش مرسوم بوده است. دوغ نوشیدنی بسیار مضر است، چرا که برای نگهداری ان ماده ای به نام بنزوات سدیم به آن افزوده می شود که در محیط اسیدی، تبدیل به بنزوئین می شود که برای سلامتی انسان بسیار مضرر است.

مواد لازم برای تهیه شربت عسل با عرق بهارنارنج به شرح زیر است:

عسل یک قاشق غذاخوری

عرق بهارنارنج 4 قاشق غذاخوری

یخ قالبی کوچک 3 قطعه

طرز تهیه شربت : عسل را در یک لیوان اب کاملا حل کنید. سپس عرق بهارنارنج و قطعات یخ را به ان بیفزایید و اجازه دهید تا شربت آماده شده خنک شود، آنگاه ان را به ارامی و به تدریج میل کنید. این شربت برای ارامش اعصاب بسیار مفید است. برای ان که هر شب خواب راحتی داشته باشیدف یک لیوان از ان را قبل از خواب به آرامی و جرعه جرعه میل کنیدف به طوری که نوشیدن آن 10 دقیقه به طول بینجامد.

 

 

  • خشک کردن بامیه (102)
  • طرز خشک کردن بامیه (37)
  • طریقه خشک کردن بامیه (35)
  • روش خشک کردن بامیه (23)
  • سابیدن کشک (11)